Csajoknak

Sziasztok lányok! Ezt az oldalt a ti figyelmetekbe ajánlom. Lesz szó itt divatról,sztárokról,viccekről,receptekről és még sok minden csajos dologról!

 
 
Fekete-erdő tornyocska:
 
Hozzávalók:

 

  • kb. 15 kockához:
  • A tésztához:
  • 15 dkg Rama margarin
  • 15 dkg porcukor
  • 3 egész tojás
  • 15 dkg liszt
  • 1/2 csomag sütőpor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 2 dkg kakaópor
  • kevés víz (kb. 0,5 dl)
  • A meggykrémhez:
  • 4 dl meggyes joghurt
  • 2 dl felvert habtejszín
  • 1/2 csokis-meggy aroma
  • pár csepp málnapiros ételfesték
  • 1,2 dl víz
  • 6 dkg cukor
  • 2 dkg étkezési zselatin
  • Valamint:
  • 1 konzerv vagy friss meggy
  • olvasztott étcsokoládé
  • 3 dl felvert tejszín

 

Elkészítés:

 

A tésztához a margarint kissé felolvasztjuk, és a porcukorral habosra keverjük. Egyesével hozzáadjuk a tojásokat, majd a kakaóport elkeverjük annyi forró vízzel, hogy hasonló állagú legyen, mint a kikevert margarin, és a keverékhez adjuk. Ezután beletesszük a vaníliás cukrot, a sütőport és a lisztet. Papírral kibélelt tepsiben vékony lapokat sütünk belőle. Ez a mennyiség 2 db normál tepsibe elegendő. Viszonylag alacsony hőfokon (170-180 fok) sütjük, kb. 15 perc alatt. Édes morzsával még forrón meghintjük és visszafordítjuk, hagyjuk kihűlni.

A meggykrémhez a vizet a cukorral felforraljuk, levesszük a tűzről, majd hozzáadjuk a zselatint. Kevergetjük, míg el nem olvad. A tejszínt habosra keverjük, hozzáadjuk az ízesített joghurtot, az ételfestéket, és az aromát, óvatosan elkeverjük. Ha a zselatin annyira kihűlt, hogy még kicsit csípi az ujjunkat (60 fok), a krémhez adjuk, és határozott mozdulatokkal elkeverjük.


Olajjal vékonyan kikent és porcukorral meghintett tepsibe öntjük, majd hűtőbe tesszük. Dermedés előtt eléggé folyékony, de nem kell megijedni, meg fog dermedni (3-4 óra, a biztos dermedés 1 éjszaka). Viszont gyorsan kell vele dolgozni, hogy nehogy csomós legyen.


A konzerv meggy levébe egy kis aromát keverünk, és ebben áztatjuk a meggyet, ha lehet, 1 éjszakát.


3 dl tejszínt felverünk, és az egyik felébe kakaóport keverünk. (Csokipudingot is főzhetünk, amit tejszínnel lehet lazítani)


Az étcsokoládét vízgőz felett egy kevés étolaj hozzáadásával felolvasztjuk, és vékonyan egy sütőpapírra öntjük.


Ha minden megdermedt, szögletes kiszúróval kivágjuk a részeket és egymásra illesztjük. A lecsepegtetett meggyet a fehér és a csokis tejszínrétegbe rejthetjük. Az aromás meggylevet se öntsük ki, locsoljuk meg vele a kakaós lapokat. Még jobb, ha meggypálinkát vagy cherryt használunk.


Már csak a rétegezés van hátra: csokis lap + meggykrém + csokis lap + csokis tejszín + fehér tejszín + magozott meggy + meggykrém + étcsokoládé + díszítés. A csokis és a fehér tejszín réteget formázócső nélküli egyszerű műanyag zsákból tudjuk kinyomni.
Kép:

 

Fekete-erdő tornyocska

 

Epres muffin:

 

Hozzávalók:

 

  • 11 dkg Rama margarin
  • 15 dkg kristálycukor
  • 1 tojás
  • 24 dkg liszt
  • 2 teáskanál sütőpor
  • 1/2 teáskanál só
  • 1,2 dl tej
  • 1 teáskanál vaníliás cukor
  • 2 bögre eper (1 bögre = 2,5 dl)

 

Elkészítés:

 

A cukrot és a megolvasztott margarint krémesre kikeverjük egy nagyobb tálban. Hozzáadjuk a tojást, és jól összekeverjük őket. Egy másik tálba beleszórjuk a lisztet, a sütőport és a sót, majd ezeket jól elkeverjük. A cukros keverékhez felváltva hozzáöntögetjük a lisztes keveréket és a tejet, majd belekeverjük a vaníliás cukrot. Vigyázni kell, hogy tényleg csak addig keverjük, amíg muszáj, különben túl nehéz lesz a muffin tésztája. Ezután jöhet az eper, amit előzőleg megmostunk, megszárítottunk a víztől (a legegyszerűbb papírtörlőn) és felnegyedeltünk. Óvatosan belekeverjük a tésztába, majd a muffinpapírral kibélelt muffintepsibe kanalazzuk azt.

A papírokba elég nagyjából 1 evőkanálnyi tésztát kanalazni, így kb. 24 muffin lesz ebből a mennyiségből. 180 fokos sütőben 20-25 percig sütjük őket.

 

Megjegyzés:
Bármilyen idénygyümölcsből pompás lesz ez a muffin, legyen az áfonya, málna, cseresznye. Viszont ajánlott friss gyümölcsöt használni hozzá!
Kép:

 

Epres muffin

 

Csokis-kókuszos teasüti:
Hozzávalók:

 

 

Elkészítés:

 

Összedolgozzuk a hozzávalókat, golyókat formázunk belőle, majd a golyókat a tenyerünk segítségével tallérrá nyomjuk. Sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk, és közepes lángon 10-15 perc alatt aranybarnára sütjük.

 

Megjegyzés:
Egyszerű, gyors és nagyon finom!
Kép:

 

Csokis-kókuszos teasütemény ;D

Epres-habcsókos torta:

 

 

 

Hozzávalók:

 

  • 3 tojásfehérje
  • 20 dkg kristálycukor
  • 1 evőkanál étkezési keményítő
  • 1/2 teáskanál ecet
  • csipet só
  • A krémhez:
  • 15 dkg mascarpone
  • 2-3 evőkanál tejföl
  • porcukor
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • reszelt citromhéj
  • Valamint:
  • eper
  • tortabevonó csokoládé

 

Elkészítés:

 

A tojásfehérjéket egy csipet sóval elkezdjük habbá verni.
Amikor már kezd kifehéredni, habosodni, kanalanként, állandó keverés mellett hozzáadjuk a kristálycukrot. Amikor már eléggé kemény a hab, akkor belecsepegtetjük először az ecetet, majd hozzáadjuk a keményítőt is. 1-2 percig még tovább keverjük.

Egy tepsit kibélelünk sütőpapírral (vagy szilikonlappal, arra nem ragad rá a habcsók, és sütés után szépen elválik), majd ízlés szerinti formában rákanalazzuk a keményre vert habot. Tetejét a kanállal kicsit megütögetjük, hogy kis kráterek keletkezzenek a hab tetején, ezekbe kerül majd a krém.


Előmelegített sütőben kb. 130-140 fokon (én légkeverésnél 120 fokon, 50 percig) 55-60 percig szárítjuk. Ezután a sütőt kikapcsoljuk, és kb. 30 percig a csukott ajtajú sütőben hagyjuk még száradni. Végül a sütőajtót kinyitva hagyjuk kihűlni, ha már csak langyos, akkor kivesszük, és így hűtjük ki teljesen.

A krémhez a mascarponét a tejföllel simára keverjük, majd hozzáadjuk az ízlés szerinti mennyiségű porcukrot, a vaníliás cukrot és a reszelt citromhéjat. Jó habosra keverjük, majd a teljesen kihűlt habcsók tetején lévő kis kráterekbe kanalazzuk.

Az epret megmossuk, lecsepegtetjük, majd félbevágjuk. Ezután a krém tetejére pakoljuk.

A csokoládét gőzfürdő fölött felolvasztjuk, majd az eper tetejére csorgatjuk. Pár percet várjunk, míg a csokoládé megdermed.

Tálaláskor éles késsel ízlés szerint felszeleteljük.

 

Kép:

 

Epres-csokoládés Pavlova torta Nyammmmm!!! :)
Csokikelyhek bonbonokkal:

 

Hozzávalók:

 

  • A kelyhekhez:
  • 10 dkg olvasztott étcsoki
  • 10 dkg olvasztott fehércsoki
  • 2-4 lufi
  • A bonbonokhoz:
  • 10 dkg olvasztott tejcsoki
  • 10 dkg olvasztott fehércsoki
  • nugátkrém
  • karamellaöntet (topping)
  • formák a kiöntéshez

 

Elkészítés:

 

A lufikat - attól függően, hogy 4 kisebb vagy 2 nagyobb kelyhet szeretnék - felfújjuk. Leöblítjük őket, megtöröljük, és hagyjuk megszáradni.

Ezalatt megolvasztjuk a kétféle csokoládét. Ha kihűltek annyira, hogy már nem forrók, de még folyékonyak, belemártjuk a barna csokoládéba a lufik szélesebbik felét. Megfordítjuk, és egy kiskanál segítségével csorgatunk a barna csokira a fehérből, így kapunk márványos mintát. Egy előre kikészített sütőpapírral bélelt tepsire állítjuk őket, a csokis oldalukkal lefelé. Mivel még folyékony annyira, hogy egy kevés visszacsorog, így lesz talpa a kehelynek, miután megdermedt. Hűtőbe tesszük dermedni.


Miután megdermedt teljesen, kivesszük, néhány percet hagyjuk szobahőmérsékleten állni, majd a lufit óvatosan kipukkasztjuk és leengedjük.

A saját készítésű bonbonokhoz szintén megolvasztjuk a kétféle csokoládét. Fantáziánk szerint a formákat megtöltve, a csokikat váltogatva öntjük ki a bonbonokat. Ha tölteni szeretnénk, először kenjük ki alaposan csokival a formákat, hagyjuk megdermedni hűtőben, rátesszük a tölteléket, majd befedjük megint csokival.

A kelyheket megtöltjük a bonbonokkal, fantáziánk szerint díszítjük.

 

Kép:

 

Csokikelyhek bonbonokkal

 

 

 

 



Weblap látogatottság számláló:

Mai: 12
Tegnapi: 1
Heti: 12
Havi: 19
Össz.: 20 453

Látogatottság növelés
Oldal: Receptek
Csajoknak - © 2008 - 2024 - bff-friends.hupont.hu

A honlap magyarul nem csak a weblap első oldalát jelenti, minden oldal együtt a honlap.

ÁSZF | Adatvédelmi Nyilatkozat

X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »